Núm. 21 | Novembre 2024

Vull aprendre de tu

Notícies

Dia Internacional de la Gent Gran

El passat 1 d’ octubre vam celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran i, des de l’escola, vam propiciar trobades i reconeixement perquè fossin elles les veritables protagonistes i centre d’interès. El caliu de la seva companyia a través de les fotos de famílies que han guarnit els nostres passadissos i una selecció d’anuncis i curtmetratges que defensen una imatge més positiva de l’envelliment van ser algunes de les nostres accions per adherir-nos a aquesta commemoració. Com a cloenda, l’ auditori Xavier Bota va ser testimoni de les mostres d’afecte de l’alumnat voluntari d’E3 durant una tertúlia intergeneracional molt enriquidora que va propiciar vincles que els uniran en altres moments al llarg del curs. Amb aquestes iniciatives ens comprometem a respectar la dignitat i saviesa de la nostra gent gran.

Festa de la Tardor

El dimecres dia 30 d’ octubre tota l’escola va organitzar-se per celebrar la Festa de la Tardor de manera cooperativa. Diferents grups interetapes van gaudir d’una jornada tot compartint tallers com ara la narració de contes amb il·lustracions compartides, la creació de samarretes terrorífiques, una dansa col·lectiva al ritme de Thriller i la construcció de finestres de la tardor. En alguns cursos la jornada va acabar de la manera més dolça: un berenar especial.

Dia de la Ciència

El 15 de novembre es va tornar a celebrar el Dia de la Ciència i els protagonistes van ser els alumnes. A les aules es respirava competitivitat amb els concursos de sudoku, de cub de Rubik, els deu-ciències o la classificació de fòssils i minerals seguint la clau dicotòmica. També hi havia admiració i expectació davant els desafiaments dels experiments de química i física o, fins i tot, certa histèria per aconseguir resoldre l’escape room científic i els jocs de taula de lògica. Les disseccions d’òrgans animals i els tallers de microscopia han generat fascinació però també més d’una esgarrifança i el taller de jocs retro els ha connectat amb un viatge al passat. A més, les altres dues grans protagonistes han estat dues dones científiques que van créixer i es van formar fins al BTL amb nosaltres: La Maria Cussó i la Lídia Mateo. La Maria, resident de pediatria de St. Joan de Déu, ha ofert una xerrada sobre les fakenews i la medicina. La Lídia, a l’institut de recerca biomèdica, ens ha parlat sobre la necessitat de considerar límits ètics en la ciència i la tecnologia.

EDUCACIÓ INFANTIL

Entrada Relaxada

L’entrada relaxada a les aules d’I3 ofereix una càlida benvinguda que respecta cada infant i l’alleugereix del ritme frenètic que sovint comporten els matins. Durant aquesta estona cada infant, de manera autònoma, du a terme les rutines diàries: desar el tovalló, l’agenda, l’ampolla d’aigua i posar-se la bata. En paral·lel, a les aules, els infants troben diverses propostes que els susciten interès i s’hi poden incorporar sense pressa i motivats, únicament, per la tria personal.

EDUACIÓ PRIMÀRIA

EF a Can Dragó

Aquest curs el nostre alumnat de P3 canvia el gimnàs de l’escola i el pati per les intal·lacions del CEM Can Dragó. L’ Educació Física en aquests espais els permetran treballar els continguts propis de la matèria: les habilitats motrius, l’expressió corporal i els esports, juntament amb les capacitats físiques bàsiques com la força, la flexibilitat, la resistència i la velocitat. A partir de P3 l’alumnat és totalment autònom i poden gaudir de l’esport en un entorn més professionalitzat.

secundària

Intercanvi Alemanya

L’alumnat de l’ Europaschule Bornheim (Bonn) va aterrar el dilluns 4 de novembre. Durant una setmana han pogut descobrir el nostre dia a dia a les aules i també la història de la nostra ciutat. De la mà de les famílies d’acollida d’E4 han tastat la nostra cuina, han passejat pels nostres carrers i han viscut la nostra vida. Tenim la certesa que les diferències culturals, les anècdotes i la convivència ha estat tot un repte que els ajudarà a esdevenir persones més tolerants i obertes al món.

BATXILLERAT

Mostra de Recerca

Els dies 14 i 15 de novembre es va celebrar la IV Mostra de Recerca de l’escola. Amb motiu del Dia de la Ciència, l’alumnat voluntari de B2 va poder compartir els seus pòsters científics i el seus projectes amb les famílies en primer lloc, i també amb els companys d’E4 i B1. L’alumnat més veterà aconsegueix, així, inspirar passió per la recerca i l’activitat d’investigació a través de les presentacions dinàmiques i entenedores compartides i ser un exemple de bones pràctiques per les properes promocions.

EL RAcó de l’afa

La nova junta

Comencem aquest curs amb un gran agraïment per la feina i dedicació de la junta sortint de l’AFA, que ha treballat incansablement durant els darrers anys. Moltíssimes gràcies al Jose (president), a l’Anabel (responsable d’actes socials), a la Belen (secretària) i a la Nati (tesorera).

Aquest curs prenem el relleu una nova junta plena d’il·lusió i compromís. Els nous membres som el Xavi (president), la Sandra (tresorera), el Fran (secretari), la Mercè (responsable de xerrades), la Noemí i la Juani (responsables d’extraescolars), el Nico i el Carlos (responsables d’actes socials), la Gema (responsable de socialització i delegats d’ESO/BTL), la Sofía (responsable del menjador i delegats d’ EI/EP), el Jorge (responsable d’ informàtica i xarxes socials) i, finalment, l’Emilio (responsable d’ obres).

Junts, per un col·legi millor és el nou repte que ens omple d’entusiasme i, malgrat l’esforç que comporta en una junta nova poder conciliar la vida familiar i professional amb la responsabilitat de l’AFA, us garantim que ens posarem al dia.

A les noves famílies volem fer-vos arribar una càlida benvinguda. Ens fa molta il·lusió que formeu part de la comunitat SAFA Sant Andreu. A totes, us animem a implicar-vos més en les iniciatives que organitzem, ja sigui participant-hi o col·laborant com a voluntaris en festes i activitats. Per començar amb el programa us convidem a visibilitzar l’escola amb la cercavila de la Festa Major. Junts podem fer del nostre col·legi un lloc encara millor!

Moltes gràcies pel vostre suport i confiança.

Junta AFA
SAFA Sant Andreu.

MENJADOR

El menjador, un valor afegit.

L’espai migdia és una estona rica en lleure i aliments de qualitat. Fomentem hàbits de descans en els més petits i també d’higiene de mans i bucodental per tothom. Com que formem part del programa de revisió de menús escolars que du a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona (en coordinació amb l’Agència de Salut pública de Catalunya) garantim un menú equilibrat i de proximitat amb cuina pròpia i una dietista. Durant la franja del migdia, l’equip de monitoratge distribueix el temps i l’espai per seguir treballant en els nostres valors durant el joc i, al menjador, també vetlla per un espai tolerant i uns àpats saludables acompanyats de converses i estones agradables.

Desplaça cap amunt